zondag 22 september 2019

Zonovergoten Boergondisch Oers ‘Op de Camping’


Het was misschien wel de mooiste editie ooit. In ieder geval de warmste. Het dorpsfeest begon op vrijdagavond met een spetterende show. Ruim honderd Oerlenaren verschenen er op het podium met een ludieke act. Tottumet trapte de avond af met een heerlijke première. Vervolgens kwamen er in sneltreinvaart zestien optredens voorbij, onder bezielende leiding van Ger en Wil. Het thema ‘Op de Camping’ ontlokte veel creativiteit bij de deelnemers. Van de Oerse Bikers tot DJ Tiësto, van The Three Degrees tot de Vier Blote Meiden, van de Baseballs tot Sugar Lee Hooper. Er viel enorm veel te genieten. Een hoofdrol was weggelegd voor K3 (Kim, Karolien en Korien), die maar liefst 3 keer optraden.


De TopTien Zomerhits Aller Tijden werd op de bühne gebracht door The BIO Dancing Girls en de Koen & Sander Show. De avond werd afgesloten door een officiële nachtmis, geleid door de Paus en zijn Zusters Der Liefde.


De volgende dag, om 13.00 uur, begonnen 110 kinderen, onder tropische omstandigheden, aan hun activiteiten. Er werden vogelhuisjes en caravans geschilderd, er werd ‘gerapt’ en er werd volop met water gegooid. Daarna ging iedereen aan tafel. Camping Boergondisch Oers serveerde voor bijna 500 mensen een heerlijke BBQ. Dit in samenwerking met de Oerse Horeca en mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Verenigingsprijs. Tijdens de BBQ werd het tienjarig bestaan extra luister bijgezet met de huldiging van 6 jubilarissen. Marlon, Wim, Mieke, Adriënne, Frans en Corry kregen elk in tien woorden kernachtig toegelicht, wat ze tien jaar lang hebben betekend voor (Boergondisch) Oers. En daar hoorde natuurlijk ook een mooie bos bloemen bij.


Het volleybaltoernooi was ouderwets gezellig; het vochtverlies werd in ruime mate gecompenseerd met vers getapt bier. Het dorpsfeest werd afgesloten met een spannende kienavond. Voorzitter Frans Loijen riep op geheel eigen wijze de nummertjes om. De hoofdprijs, een jaar lang gratis wc-papier, werd gewonnen door Willem Binnendijk. Die toevallig ook verantwoordelijk is voor de prachtige foto’s in de Koers. Geniet allemaal maar lekker na van deze mooie herinnering.


Graag willen we iedereen die heeft meegewerkt aan dit geslaagde jubileum heel hartelijk bedanken.

En we hopen natuurlijk dat iedereen volgend jaar weer volop meedoet met Boergondisch Oers!

Boergondisch Oers vierde dit jaar haar tienjarige jubileum ‘Op de Camping’.

Stichting Boergondisch Oers