zondag 22 september 2019

Wat een dorpsfeest !!


Wat een voldoening geeft het om terug te mogen zien op een super geslaagde Boergondische Jungle. Op de fotopagina op deze site staan al die prachtige plaatjes van kinderen en volwassenen die zich uitleven in de Oerse Jungle. Ze zijn bijna allemaal door Willem Binnendijk gemaakt, een echte vakman.

De kinderen hebben genoten van het buiten spelen en het beleven van alle verschillende jungle spellen. Abseilen, touwklimmen, tijgeren en ook de slangenman waren voor de kinderen een genot. Het was een zonovergoten schouwspel. De mooiste Jane was Mirthe van Beers en de mooiste leeuw Mart Silkens. Michele Wijnhoven heeft het langst op d’r kop in de touwen gehangen!

Ook al waren we midden in de jungle toch was de catering weer perfect. Van het heerlijke eten werd door bijna 300 oerlenaren heerlijk gesmuld en de kinderen kregen zoals gebruikelijk hun jungle frietjes.

Met 44 teams was het volley weer een succes en de finale tussen het Wepke en het Ruiske was echt heel spannend met toch ….. het Wepke weer als winnaar. Dit jaar waren er ook veel tiener teams die het leuk vonden om tegen elkaar te spelen. De winnaars uit die categorie was het team van Bob van Soolingen.

Na het volley ging de gezelligheid gewoon door in de tent en is door Papa Parimaribo het touwhangen gepresenteerd. Deze, uit Suriname, ingevlogen neger heeft de finale extra kleur gegeven door de touwhangers Fred en Ad aan te moedigen met Fradje!! Uiteindelijk hing Ad het langst in de touwen en heeft nu het bord ‘Ad is de beste Tarzan uit Oers’ in de tuin staan. Van de dames was Gerrie van de Mierden de sterkste Jane! Het limbodansen dat daarna van start ging was ook in trek en vele vrouwen uit oers doken lenig onder de gewelfde lat door. Toch was Gerrie ook daar de winnaar. Bij de mannen was het Johnny uit Vessem.

Kortom het was van alle kanten een geweldig dorpsfeest dat dankzij vele vrijwilligers en sponsors kan plaatsvinden. Oers bedankt!

Tot volgend jaar,

Stichting Boergondisch Oers.